Pedicure Marleen

Wellness voor de voeten

Een reactie plaatsen

Veel mensen vinden het heerlijk als hun nagels goed geknipt en gepolijst zijn, alle eelt verwijderd is en er een heerlijke crème op hun voeten is gesmeerd. Het is voor veel mensen al een grote verwennerij en ik vind het leuk om iets extra’s te kunnen bieden: een onderbeen- of voetmassage, een scrub behandeling, een masker of een pakking van groene leem.

Waaropedicuremarleen_-05m wellness?

Het maakt mijn werk als medisch pedicure afwisselend en leuk: hoe mooi is het als we eerst de pijnlijke problemen aan de voet te behandelen, om daarna nog een toetje aan te bieden? Geweldig toch, want die voeten lopen in een leven wel drie keer de wereld rond… Hoe fijn is het dan om ze daarvoor eens lekker te laten verwennen? Bedank je voeten er eens voor!

Er zijn mensen die hun voeten in te krappe schoenen stoppen of hun nagels te lang laten worden of juist te kort knippen. Soms zijn nagels te dik en worden ze weggestopt in dichte schoenen of er worden dikke lagen nagellak overheen gesmeerd. Iedere dag de voeten insmeren is voor velen ook al teveel gevraagd.

Het is de ultieme vorm van ontstressen, en preventief optreden tegen ziektes die op de loer liggen.pedicuremarleen_-09

Een gezonde geest in een gezond lichaam, ze moeten in harmonie bestaan natuurlijk.

 

De behandeling(en)

Ik begin met een voetenbadje met weldadige olie, daarna kunnen mensen kiezen tussen de pakking van groene leem gevolgd door een massage van onderbenen en voeten, of de scrub behandeling gevolgd door een masker met menthol en eveneens afgesloten met een massage.

29

Pakking van groene leem

De groene leem die ik gebruik is afkomstig van een ecologisch schone omgeving, diep in de grond in de Provence. Het wordt in de zon gedroogd, het neemt energie op en wordt actief. Groene leem zuigt gifstoffen uit het lichaam op en geeft mineralen af. Het stimuleert de bloeddoorstroming en activeert de heropbouw van de rode bloedlichaampjes. Het remt biologische activiteiten, verzacht en ontspant plaatselijke ontstekingen. Het ruimt onderhuidse bloeduitstortingen op en bevordert de regeneratie van het huidweefsel. Het is ook heel goed tegen jeugdpuistjes!28

Ik breng de groene leem op de onderbenen en voeten aan, en pak het in in cellofaan. Het moet vervolgens 20 minuten intrekken, waarbij ik regelmatig met een warm gastendoekje er overheen ga. Na 20 minuten wordt het verwijderd en ga ik de onderbenen en voeten masseren.

 

Scrub behandeling

Bij de scrub behandeling worden dode huidcellen verwijderd en krijg je gladde benen. Ik doe de crème met korreltjes in mijn handen en wrijf daarmee over de onderbenen en voeten. Na tien minuten merk je dat de benen (en mijn handen!) glad zijn. De scrub wordt verwijderd en ik geef een kwastenmassage: met twee grote kwasten breng ik het verkoelende menthol masker aan, ik pak het in met cellofaan en laat het tien minuten intrekken. Vervolgens eindigt de behandeling met een massage van onderbenen en voeten. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende etherische oliën.

Het is belangrijk bij bovenstaande behandelingen dat er water gedronken wordt, voor het afvoeren van de afvalstoffen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s